Brukerutvalg

Betanien sykehus sitt brukerutvalg skal ivareta pasienter og pårørendes interesser, og bidra konstruktivt til å bedre tjenestene på sykehuset

​Betanien sykehus opprettet i 2017 sitt eget brukerutvalg.

Medlemmene kommer fra sentrale brukerorganisasjoner, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Mental Helse, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, i tillegg til erfaringskonsulenten ved Betanien DPS.

Brukerutvalget er oppnevnt av ledergruppen ved Betanien sykehus og er et rådgivende organ for direktør og ledergruppen ved Betanien sykehus i brukerrelaterte spørsmål.

Brukerutvalget sin leder kan etter behov bli invitert/innkalt til ledermøter i sykehuset. Utvalget er uavhengig av ledergruppen sitt daglige arbeid, er selvstendig i forhold til bruker og pårørende sine interesser, og uttaler seg på fritt grunnlag i aktuelle saker.

I samarbeid mellom de ulike regionale helseforetakene er det ny utarbeidet felles veiledende retningslinjer for hvordan brukerutvalg. Ved Betanien sykehus jobbes det med å innføre disse.

Alle kan komme med innspill til brukerutvalget på e-post