Åpning av Lundefuglen aktivitetshus med vinterkonsert

Betanien vinterkonsert - en samling rundt musikkterapi -  markerer åpningen av Lundefuglen aktivitetshus.

Flyvende lundefugl i snøvær.

​Da er det klart for halvårets begivenhet «Betanien Vinterkonsert 2019 - en samling rundt musikkterapi»! Men ikke nok med det - i år markerer vi også noe helt spesielt for Betanien, musikkterapien og alle som er interessert i musikk, felleskap og selvutvikling.

Fredag den 13. desember, kl. 13.00 (vi utfordrer skjebnen med et bevisst valg av dato og klokkeslett ;-)) skjer nemlig vinterkonserten på Lundefuglen aktivitetshus i Vestlundsveien 21K. Dette markerer også åpningen av Lundefuglen aktivitetshus.

Lundefuglen lever mesteparten av livet ute på havet. Om den ikke flyr, hviler den på krasse og farlige bølger. Den er motstandsdyktig mot et utfordrende og hardt liv, ved å bruke egne ressurser og ved å investere i samhold og relasjoner til andre lundefugler. Livet er ikke lett for oss mennesker heller. Vi må holde hodet over vannet i møte med uregjerlige bølger og utrygge farvann.

Det er likevel en lundefugl i oss alle – vi har en evne til å stå i og mestre vanskelige perioder ved å bruke våre egne ressurser, en evne til å rekke hånden ut til andre mennesker og hente krefter hos dem. Aktivitetshuset har fokus på å skape en trygg sosial arena, hvor man kan mestre gjennom å bruke sine ressurser. Gjennom en navnekonkurranse falt valget på Lundefuglen på grunn av fuglens iboende evne til å mestre et utfordrende liv ved bruk av egne ressurser og et instinkt knyttet til fellesskap.

Siden i vår har pasienter, tidligere pasienter og ansatte på Betanien, på dugnad, malt og pusset opp en fløy av hybelhusene til å bli Lundefuglen aktivitetshus, som vi gleder oss veldig til å ta til bruk og vise frem!

Vel møtt folkens! Dette blir bra!