En ide har blitt realisert

Historien om et nedlagt hybelhus som er i ferd med å bli en musikk- og erfaringskafe.

Mann kaster en gipsplate ut et vindu.
Det nedlagte hybelhuset er pusset opp på dugnad. Foto: Maria Hauser.

Det var en gang en ide om å gjøre et nedlagt hybelhus om til et sted der folk som har vært pasienter ved Betanien DPS kan treffes, lage musikk sammen, og utveksle erfaringer. Tanken var at det kunne skje både organisert i form av gruppetilbud med fagpersoner tilstede, men også i egen regi fordi det gjør godt, er gøy og kan være en hjelp videre.

Ideen vokste og tok form, men først måtte vi pusse opp. Med begrensede midler satset vi på dugnad for både ansatte og pasienter. Vi satte i gang og når jeg i min begeistring fortalte andre om prosjektet så var spørsmålet som oftest: «aaah, fint… og når starter dere?»

Nå skal jeg fortelle noe helt utrolig: vi har allerede startet! 10-12 pasienter har vært aktivt med og jobbet med oppussingen - noen mindre, noen mer og noen veldig mye!

For noen var det riktig å gå ned for å se på det som skjer og kanskje så et frø og få en drøm om dette vil jeg være med på om ikke så lenge. Andre har kjent mestring med å være med, rydde og male en ettermiddagen eller en halv time i ny og ne. Noen forteller at livet nesten har blitt snudd på hodet av å være med i prosjektet – fra å sitte hjemme i sofaen og ikke klare å komme seg ut, til å jobbe flere ganger i uken, gå på tur, kjenne seg sterkere, og ha mindre smerter i ryggen.

Prosjektet er i gang: det er gøy, det gjør godt og det er en hjelp videre i livet! 

Til dere som har vært der og stått på uke etter uke, gang på gang: tusen, tusen takk! Uten dere ville vi ikke hatt denne muligheten!