Psykisk utviklingshemming hos barn - utredning

Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk

Utredning av psykisk utviklingshemming utføres ofte i tverrfaglig team med lege og psykolog, og evt. andre fagpersoner som spesialpedagog, fysioterapeut etc. Undersøkelsen består primært av medisinsk utredning, nevropsykologisk testing og en vurdering av sosial og adaptiv fungering.

Det vil være viktig å ha tenkt gjennom barnets språklige, sosiale og motoriske utvikling. Det er lurt å ta med kopi av fagrapporter fra tidligere undersøkelser ved andre instanser dersom dette foreligger.

Barnet og foreldrene, evt. assistent fra barnets barnehage/skole vil samarbeide med fagpersoner fra teamet. Foruten medisinsk undersøkelse, vil utredningen ofte være barnevennlig i form av lek eller oppgaver. Observasjoner er også del av undersøkelsen.

Hvor lenge varer undersøkelsen?

Det varierer og kommer an på hvilke tidligere undersøkelser som er foretatt, tilleggstilstander etc. Undersøkelsene/utredningene foregår etter timeavtale.

Det gis en tilbakemelding når utredningen er gjennomført. Deretter utarbeides det skriftlige rapporter som sendes til hjemmet, henvisende instans og andre instanser som har behov for disse, etter samtykke fra barnets foresatte.

Oppfølging

Oppfølging skjer hos det lokale hjelpeapparatet. Med hensyn til oppdatering av barnets hjelpebehov, kan det være hensiktsmessig med nye vurderinger med jevne mellomrom. Disse vurderingene kan foretas av 1.linjetjenesten.

I noen tilfeller vil det være aktuelt å justere graden av psykisk utviklingshemming.

Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP)
mandag - fredag 08.00-15.30

Det et flere busser for å komme til Betanien sykehus. Nummer 18 ​bringer deg nærmest vår barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikk. Oversikten under viser hvilke busser du kan ta og busstoppet du skal gå av på.

• Buss nummer 18 - gå av på busstoppet Vestlundveien